Voor een algemene beschrijving van het Muzikaal VertelTheater klik hier.
Hier zijn nog andere voorstellingen die ook geboekt kunnen worden.


HET HUIS VAN MIJN MOEDER - De kinderjaren van Colette.
De bekende Franse schrijfster Colette schetst een paradijselijk beeld van haar jeugd in de Bourgogne, met haar moeder Sido als centrale figuur. Op haar eigen sprankelende manier beschrijft ze hoe haar eigenzinnige moeder leefde met de natuur: haar moestuin, de seizoenen, de wind en de poezen. De vertelling wordt afgewisseld met Franse muziek op de CELLO en ACCORDEON. Deze nieuwe voorstelling kan pas vanaf januari 2023 geboekt worden. Voor meer info klik hier

WANTED! - Een Ierse geschiedenis
De vertelling is een bewerking van het boek 'House of Splendid Isolation' van de Ierse schrijfster Edna O'Brien. Een IRA-man zoekt z'n toevlucht in het verlaten landhuis van een eenzame oude vrouw. Een spannend verhaal met veel diepgang. De vertelling wordt omlijst met IERSE MUZIEK op de VIOOL.
Voor meer info klik hier.

WINTERVERHALEN
Deze voorstelling bestaat uit twee vertellingen, namelijk het tragikomische verhaal DE JAS (1843) van Nicolaj Gogol en het romantische verhaal SNEEUW (1943) van Konstantin Paustovski. Muziek op CELLO en ACCORDEON zorgen voor de muzikale omlijsting. Voor meer info klik hier.

Ric Stokes

HET KLEINE MEISJE VAN MENEER LINH
Deze vertelling is gebaseerd op de gelijknamig novelle uit 2005, geschreven door Philippe Claudel.  Vanwege de oorlog is Meneer Linh samen met z'n kleindochter uit z'n land in Zuidoost-Azië gevlucht. In Frankrijk, waar hij asiel krijgt, leert hij een man kennen met een pijnlijk geheim. Hoewel ze elkaars taal niet verstaan, raken ze erg op elkaar gesteld. De vertelling wordt omlijst met muziek op de DWARSFLUIT. Voor meer info klik hier.

DE BLAUWE TREIN NAAR BARCELONA
Een echtpaar met een puberdochter heeft aan de Spaanse oostkust een appartement gehuurd. De man voelt zich eenzaam in de relatie met zijn vrouw. Dan staat hij op de markt van Tarragona plotseling oog in oog met de vrouw van het echtpaar uit het appartement naast hen. De ingehouden passie in het verhaal en de FLAMENCOMUZIEK OP DE GITAAR vormen een prachtig geheel. Voor meer info klik hier.

ARJEN
Deze opvolger van 'Sil de Strandjutter' is een mooi, nostalgisch verhaal over de tijd dat Terschelling nog woest en ongerept was en men zich per paard over het eiland verplaatste. De voorstelling roept bij veel mensen, vooral bij degenen die graag naar een Waddeneiland gaan, een verlangen naar vrijheid en weidsheid op. De vertelling wordt omlijst met muziek op de VIOOL. Voor meer info klik hier.

DRIE KERSTVOORSTELLINGEN
OMLIJST MET MUZIEK OP DE VIOOL.
U kunt kiezen uit:
1. Het kerstverhaal van Charles Dickens. Deze voorstelling is niet avondvullend. Voor meer info klik hier.
2. Een programma met twee mooie kerstverhalen van Antoon CoolenVoor meer info klik hier.
3. Een nieuwe voorstelling met drie moderne kerstverhalen. Voor meer info klik hier.