Al meer dan tien jaar brengt actrice THEA RIJSEWIJK onder de naam ‘Het Muzikaal VertelTheater’ vertellingen die gebaseerd zijn op literaire verhalen. Zij kiest die werken uit die origineel zijn en een heldere dramatische ontwikkeling hebben. De tekst ervan bewerkt zij zo dat er een boeiende vertelling uit komt, terwijl de schoonheid van de taal en de lijn van het verhaal behouden blijven. Elke vertelling wordt gecombineerd met muziek die daarbij past, zodat ze samen een mooi geheel vormen.

Deze keer is het Russische muziek gespeeld door ANNE MAGDA DE GEUS op de cello. Zij heeft gestudeerd aan de conservatoria van Enschede en Amsterdam en zich als celliste gespecialiseerd in kamermuziek-concerten.  Zij speelde veel moderne composities die voor het eerst uitgevoerd werden. De optredens brachten haar naar de VS, Japan en bijna door heel Europa. Daardoor merkte Anne Magda dat muziek mensen  op een positieve manier samenbindt.
Ze houdt ervan om muziek en mensen zonder vooroordeel tegemoet te treden. Dat uit zich ook in haar brede kijk op alle muziekstijlen. Ze maakte CD's met dialectpopbands, hedendaagse muziek en met beroemde Turkse klassieke musici. Naast de cello zijn er meer instrumenten die zij graag bespeelt: orgel, contrabas, phonofiddle en theremin. Met koren heeft zij als soliste opgetreden of als aanvoerder van de cellogroep, zoals bij het Van Wassenaer Consort. Voor het Cellofestival Zutphen heeft ze een aantal jaren het Groot Kindercello-orkest geleid.