Nadat wij jarenlang het kerstverhaal van Dickens (uit 1843) hebben gebracht, en het afgelopen jaar de kerst-verhalen van Antoon Coolen (einde 19e, begin 20ste eeuw), vonden we het nu tijd voor een moderne kerst-voorstelling met hedendaagse verhalen. Deze zijn heel verschillend van karakter, maar wel alle drie verrassend en ontroerend.
Voor de duidelijkheid: de twee andere kerstvoorstellingen (Dickens en Coolen) kunnen ook nog steeds geboekt worden.

Josef Reding

Het eerste verhaal uit 1978 is van de Duitse schrijver Josef Reding (1929-2020). Het heet 'Geen plaats in de kribbe'. Het verhaal gaat over een Italiaanse arbeidsmigrant die met vrouw en kind pas in Duitsland is aangekomen. Met z'n eenjarig dochtertje wacht hij buiten in de kou op z'n vrouw die een bijzondere kerstverrassing wil kopen. De kou en het wachten met het kind op z'n arm valt hem zwaar. Maar dan ziet hij een museum waar hij gratis naar binnen kan.....

Josha Zwaan

Het tweede verhaal is van Josha Zwaan, een Nederlandse auteur die al aardig wat boeken op haar naam heeft staan: Parnassia, Zeevonk, Dwaallicht, Zijspoor, Saturnusplein 3 en niet te vergeten het waargebeurde verhaal 'Emma wil leven'. Naast auteur is Josha Zwaan ook schrijfcoach, zie haar website.
Haar kerstverhaal uit 2019 heet: 'Dansen in de sneeuw'. (Ook de titel van de bundel, waarin het is opgenomen.) Het gaat over een vrouw die in de daklozen-opvang werkt. Vlak voor kerst realiseert ze zich dat ze heeft toegezegd op eerste kerstdag te komen werken. Haar man en kinderen weten dat nog niet....

Roelie Prins

Het derde kerstverhaal heet 'Licht' en is van Roelie Prins. Zij schrijft gedichten, columns en korte verhalen.  Haar columns verschijnen regelmatig in De Stentor op de gast-schrijverspagina. Zij schreef ook boekjes voor de Junior Informatiereeks van Noordhoff Uitgevers.
Haar verhaal verscheen in 2017 in de kerstverhalenbundel ‘De Zoon’.
Laat u verrassen door dit mooie, warme verhaal!

 


Vertelling: Thea Rijsewijk

Viool: Gerbrand Dijkstra
Regie: Henk Kleinmeijer
Duur voorstelling: de drie verhalen duren samen zo'n 75 minuten.
Tussen elk ervan is een pauze mogelijk.

REVIEWS
13 november 2023 - Vrouwen van Nu Vorden
- Geweldig! Zeer indrukwekkend!
- Fantastisch, ik liep gewoon in de sneeuw naar het bushokje!
- Heel mooi! Zowel het verhaal als de violist.
- Levensecht, aangrijpend verhaal!
- Ik heb een geweldige avond gehad!!!
- Wat een prachtige vertellingen, samen met het vioolspel! Heel mooi!