Voor een algemene omschrijving van het Muzikaal VertelTheater klik hier.
Naast het kerstverhaal van Dickens kunnen nog  andere voorstellingen geboekt worden.

VERSCHROMPELDE DRUIVEN, MAAR GODDELIJK ZOET
De allernieuwste voorstelling van Het Muzikaal VertelTheater. Twee vertellingen gebaseerd op verhalen uit 'Het boek van de eeuwige korte liefdes' van de Frans-Russische schrijver Andreï Makine. Hoewel ze over de misstanden onder het Sovjetregime gaan,  laat hij zien dat de liefde ondanks alles toch kan opbloeien. De vertellingen worden omlijst met muziek op CELLO. Voor meer info klik hier.

WANTED! - Een Ierse geschiedenis
De vertelling is een bewerking van het boek 'House of Splendid Isolation' van de Ierse schrijfster Edna O'Brien. Een IRA-man zoekt z'n toevlucht in het verlaten landhuis van een eenzame oude vrouw. Een spannend verhaal met veel diepgang. De vertelling wordt omlijst met IERSE MUZIEK op de VIOOL. Voor meer info klik hier.

RUSSISCHE WINTERVERHALEN
Deze voorstelling bestaat uit twee verhalen van Russische schrijvers, namelijk DE JAS van Nicolaj Gogol en SNEEUW van Konstantin Paustovski. Beide verhalen komen voor in de bundel 'Onder de paardendeken'. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Anne Magda de Geus op de CELLO en Annemarieke van der Ploeg op de ACCORDEON. Voor meer info klik hier.

ARJEN
Deze opvolger van 'Sil de Strandjutter' is een mooi, nostalgisch verhaal over de tijd dat Terschelling nog woest en ongerept was en men zich per paard over het eiland verplaatste. De voorstelling roept bij veel mensen, vooral bij degenen die graag naar een Waddeneiland gaan, een verlangen naar vrijheid en weidsheid op. De vertelling wordt omlijst met muziek op de VIOOL. Voor meer info klik hier.

DE BLAUWE TREIN NAAR BARCELONA
Een echtpaar met een tienerdochter brengt de vakantie door aan de Spaanse oostkust. De man die zich eenzaam voelt, raakt helemaal van slag van een onbekende vrouw die hij op de markt tegenkomt en met wie hij een kort oogcontact heeft. Als blijkt dat zij samen met haar man het appartement naast hen heeft gehuurd, kan hij alleen nog maar aan haar denken. De ingehouden passie in het verhaal wordt nog versterkt door FLAMENCOMUZIEK OP DE GITAAR.  Voor meer info klik hier.

HET KLEINE MEISJE VAN MENEER LINH
Ric Stokes
Deze vertelling is gebaseerd op de gelijknamig novelle uit 2005, geschreven door Philippe Claudel.  Vanwege de oorlog is Meneer Linh samen met z'n kleindochter uit z'n land in Zuidoost-Azië gevlucht. In Frankrijk, waar hij asiel krijgt, leert hij een man kennen die een paar maanden ervoor zijn vrouw heeft verloren. Hoewel ze elkaars taal niet verstaan, raken ze erg op elkaar gesteld.  De vertelling wordt omlijst met muziek op de DWARSFLUIT. Voor meer info klik hier.

EEN ONBESTEMD VERLANGEN
Een prikkelende voorstelling over het vrouwelijk verlangen, zoals het tot uiting komt in de vertelde verhalen van de Franse schrijvers Maupassant, Colette en Tinier, afgewisseld met Franse CHANSONS over de liefde en ACCORDEONmuziek. Voor meer info klik hier.

KERSTVERHALEN VAN ANTOON COOLEN
Een nieuwe kerstvoorstelling (2021). Het is een avondvullend programma met twee mooie, ontroerende kerstverhalen van Antoon Coolen. Zij worden omlijst met sfeervolle VIOOLMUZIEK. Voor meer info klik hier.

HET GEBEURDE
Deze monoloog is gebaseerd op teksten van  Marga Minco en handelt over het lot van de joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als toeschouwer beleef je mee hoe een gewoon Joods gezin in een rijtjeshuis geleidelijk van de Nederlandse samenleving wordt afgesneden, om uiteindelijk naar een vernietigingskamp te worden afgevoerd. Alleen de ik-persoon weet te ontkomen. De monoloog wordt omlijst met KLEZMERMUZIEK OP DE ACCORDEON.  Voor meer info klik hier.