Voor een algemene omschrijving van het Muzikaal VertelTheater klik hier.
Hieronder staan andere voorstellingen die ook geboekt kunnen worden.

HET HUIS VAN MIJN MOEDER - De kinderjaren van Colette
De bekende Franse schrijfster Colette schetst een paradijselijk beeld van haar jeugd in de Bourgogne, met haar moeder Sido als centrale figuur. Op haar eigen sprankelende manier beschrijft ze hoe haar eigenzinnige moeder leefde met de natuur: haar moestuin, de seizoenen, de wind en de poezen. De vertelling wordt afgewisseld met Franse muziek op de CELLO en ACCORDEON. Voor meer info klik hier

WANTED!
Een Ierse geschiedenis
De vertelling is een bewerking van het boek 'House of Splendid Isolation' van de Ierse schrijfster Edna O'Brien. Een IRA-man zoekt z'n toevlucht in het verlaten landhuis van een eenzame oude vrouw. Een spannend verhaal met veel diepgang. De vertelling wordt omlijst met IERSE MUZIEK op de VIOOL. Voor meer info klik hier.

WINTERVERHALEN
Deze voorstelling bestaat uit twee vertellingen, namelijk het tragikomische verhaal DE JAS (1843) van Nicolaj Gogol en het romantische verhaal SNEEUW (1943) van Konstantin Paustovski. Muziek op CELLO en ACCORDEON zorgen voor de muzikale omlijsting.  Voor meer info klik hier.

EEUWIGE KORTE LIEFDES
Twee vertellingen gebaseerd op het gelijknamige boek van de Frans-Russische schrijver Andreï Makine. Hoewel ze over de misstanden onder het Sovjetregime gaan,  laat hij zien dat de liefde ondanks alles toch kan opbloeien. De vertellingen worden omlijst met muziek op CELLO. Voor meer info klik hier.

ARJEN
Deze opvolger van 'Sil de Strandjutter' is een mooi, nostalgisch verhaal over de tijd dat Terschelling nog woest en ongerept was en men zich per paard over het eiland verplaatste. De voorstelling roept bij veel mensen, vooral bij degenen die graag naar een Waddeneiland gaan, een verlangen naar vrijheid en weidsheid op. De vertelling wordt omlijst met muziek op de (ALT)VIOOL. Voor meer info klik hier.

Ric Stokes


HET KLEINE MEISJE VAN MENEER LINH
Deze vertelling is gebaseerd op de gelijknamig novelle uit 2005, geschreven door Philippe Claudel.  Vanwege de oorlog is Meneer Linh samen met z'n kleindochter uit z'n land in Zuidoost-Azië gevlucht. In Frankrijk, waar hij asiel krijgt, leert hij een man kennen die een paar maanden ervoor zijn vrouw heeft verloren. Hoewel ze elkaars taal niet verstaan, raken ze erg op elkaar gesteld.  De vertelling wordt omlijst met muziek op de DWARSFLUIT. Voor meer info klik hier.

DRIE KERSTVOORSTELLINGEN OMLIJST MET MUZIEK OP DE VIOOL. 
U kunt kiezen uit:
1. Het kerstverhaal van Charles Dickens. Deze voorstelling is niet avondvullend. Voor meer info klik hier.
2. Een programma met twee mooie kerstverhalen van Antoon CoolenVoor meer info klik hier.
3. Een nieuwe voorstelling met drie moderne kerstverhalen  Voor meer info klik hier.