HET HUIS VAN MIJN MOEDER - De kinderjaren van Colette
De bekende Franse schrijfster Colette schetst een paradijselijk beeld van haar jeugd in de Bourgogne, met haar moeder Sido als centrale figuur. Op haar eigen sprankelende manier beschrijft ze hoe haar eigenzinnige moeder leefde met de natuur: haar moestuin, de seizoenen, de wind en de poezen. De vertelling wordt afgewisseld met Franse muziek op de CELLO en ACCORDEON. Deze nieuwe voorstelling kan pas vanaf januari 2023 geboekt worden. Voor meer info klik hier.

WANTED - Een Ierse geschiedenis
De vertelling is een bewerking van het boek 'House of Splendid Isolation' van de Ierse schrijfster Edna O'Brien. Een IRA-man zoekt z'n toevlucht in het verlaten landhuis van een eenzame oude vrouw. Een spannend verhaal met veel diepgang. De vertelling wordt omlijst met IERSE MUZIEK op de VIOOL. Voor meer info klik hier.

EEUWIGE KORTE LIEFDES
De twee vertellingen zijn een bewerking van twee verhalen uit 'Het boek van de eeuwige korte liefdes' van de Frans-Russische schrijver Andreï Makine. Hoewel ze over de misstanden onder het Sovjetregime gaan,  laten de verhalen zien dat de liefde ondanks alles toch kan opbloeien. De vertellingen worden omlijst met muziek op CELLO. Voor meer info klik hier.


WINTERVERHALEN
Deze voorstelling bestaat uit twee verhalen: het tragikomische verhaal DE JAS (1843) van Nicolaj Gogol en het romantische verhaal SNEEUW (1943) van Konstantin Paustovski. Muziek op CELLO en ACCORDEON zorgt voor de muzikale omlijsting.
Voor meer info klik hier 

DE BLAUWE TREIN NAAR BARCELONA
Een echtpaar met een tienerdochter brengt de vakantie door aan de Spaanse oostkust. De man die zich eenzaam voelt, raakt helemaal van slag van een onbekende vrouw die hij op de markt tegenkomt en met wie hij een kort oogcontact heeft. Gebaseerd op de novelle 'Zikadengeschrei'. De ingehouden passie in het verhaal wordt nog versterkt door FLAMENCOMUZIEK OP DE GITAAR. Voor meer info klik hier.

HET KLEINE MEISJE VAN MENEER LINH
Deze vertelling is gebaseerd op de gelijknamig novelle uit 2005, geschreven door Philippe Claudel. Vanwege de oorlog is Meneer Linh samen met z'n kleindochter uit z'n land in Zuidoost-Azië gevlucht. In Frankrijk, waar hij asiel krijgt, leert hij een man kennen die een paar maanden ervoor zijn vrouw heeft verloren. Hoewel ze elkaars taal niet verstaan, raken ze erg op elkaar gesteld. De vertelling wordt omlijst met muziek op de DWARSFLUIT. Voor meer info klik hier.

ARJEN
Deze opvolger van 'Sil de Strandjutter' is een mooi, nostalgisch verhaal over de tijd dat Terschelling nog woest en ongerept was en men zich per paard over het eiland verplaatste. De voorstelling roept bij veel mensen, vooral bij degenen die graag naar een Waddeneiland gaan, een verlangen naar vrijheid en weidsheid op. De vertelling wordt omlijst met muziek op de (ALT)VIOOL. Voor meer info klik hier.

DRIE KERSTVOORSTELLINGEN OMLIJST MET MUZIEK OP DE VIOOL. 
U kunt kiezen uit:
1. Het kerstverhaal van Charles Dickens (u weet wel met Scrooge). Deze voorstelling is niet avondvullend.
Voor meer info klik hier.
2. Een programma met twee mooie kerstverhalen van Antoon CoolenVoor meer info klik hier.
3. Een nieuwe voorstelling met drie moderne kerst-verhalen, een over een Italiaanse gastarbeider met  een dochtertje, en een verhaal over een vrouw die op eerste kerstdag in daklozenopvang moet werken. Voor meer info klik hier.