VERSCHROMPELDE DRUIVEN, MAAR GODDELIJK ZOET
De allernieuwste voorstelling van het Muzikaal VertelTheater. Twee vertellingen die een bewerking zijn van twee verhalen uit 'Het boek van de eeuwige korte liefdes' van de Frans-Russische schrijver Andreï Makine. Hoewel ze over de misstanden onder het Sovjetregime gaan,  laten de verhalen zien dat de liefde ondanks alles toch kan opbloeien. De vertellingen worden omlijst met muziek op CELLO. Voor meer info klik hier.

WANTED! Een Ierse geschiedenis
De vertelling is een bewerking van het boek 'House of Splendid Isolation' van de Ierse schrijfster Edna O'Brien. Een IRA-man zoekt z'n toevlucht in het verlaten landhuis van een eenzame oude vrouw. Een spannend verhaal met veel diepgang. De vertelling wordt omlijst met IERSE MUZIEK op de VIOOL. Voor meer info klik hier.

RUSSISCHE WINTERVERHALEN
Deze voorstelling bestaat uit twee lichte verhalen van Russische schrijvers, namelijk het tragikomische verhaal DE JAS (1843) van Nicolaj Gogol en het romantische verhaal SNEEUW (1943) van Konstantin Paustovski. Muziek op CELLO en ACCORDEON zorgen voor de muzikale omlijsting. Voor meer info klik hier.

DE BLAUWE TREIN NAAR BARCELONA
Een echtpaar met een tienerdochter brengt de vakantie door aan de Spaanse oostkust. De man die zich eenzaam voelt, raakt helemaal van slag van een onbekende vrouw die hij op de markt tegenkomt en met wie hij een kort oogcontact heeft. Gebaseerd op de novelle 'Zikadengeschrei'. De ingehouden passie in het verhaal wordt nog versterkt door FLAMENCOMUZIEK OP DE GITAAR. Voor meer info klik hier.

HET KLEINE MEISJE VAN MENEER LINH
Deze vertelling is gebaseerd op de gelijknamig novelle uit 2005, geschreven door Philippe Claudel.
Vanwege de oorlog is Meneer Linh samen met z'n kleindochter uit z'n land in Zuidoost-Azië gevlucht. In Frankrijk, waar hij asiel krijgt, leert hij een man kennen die een paar maanden ervoor zijn vrouw heeft verloren. Hoewel ze elkaars taal niet verstaan, raken ze erg op elkaar gesteld. De vertelling wordt omlijst met muziek op de DWARSFLUIT. Voor meer info klik hier

boekomslagap-paintARJEN
Deze opvolger van 'Sil de Strandjutter' is een mooi, nostalgisch verhaal over de tijd dat Terschelling nog woest en ongerept was en men zich per paard over het eiland verplaatste. De voorstelling roept bij veel mensen, vooral bij degenen die graag naar een Waddeneiland gaan, een verlangen naar vrijheid en weidsheid op. De vertelling wordt omlijst met muziek op de (ALT)VIOOL. Voor meer info klik hier.

EEN ONBESTEMD VERLANGEN
Een prikkelende voorstelling over het vrouwelijk verlangen, zoals het tot uiting komt in drie bewerkte verhalen van Franse schrijvers (Maupassant, Colette en Tinier).
De vertellingen worden omlijst met ACCORDEONMUZIEK en afgewisseld met Franse CHANSONS over de liefde. Voor meer info klik hier.

 

KERSTVERHALEN VAN ANTOON COOLEN
Een nieuwe kerstvoorstelling (2021). Het is een avondvullend programma met twee mooie, ontroerende kerstverhalen van Antoon Coolen. Zij worden omlijst met sfeervolle VIOOLMUZIEK. Voor meer info klik hier.

 

HET KERSTVERHAAL VAN DICKENS
In 'The Christmas Carol in prose' van Charles Dickens wordt de gierigaard Scrooge bezocht door drie geesten, die hem met verschillende momenten uit zijn leven confronteren en hem daarmee een spiegel voorhouden. Een ontroerend en humoristisch verhaal over hebzucht, berouw en liefde, dat nog niets aan betekenis heeft ingeboet. De vertelling wordt afgewisseld met geïmproviseerde muziek op de VIOOL. Voor meer info klik hier.

HET GEBEURDE
Een monoloog over het lot van de joden tijdens de Duitse bezetting. Als toeschouwer beleef je mee hoe een gewoon Joods gezin in een rijtjeshuis geleidelijk van de Nederlandse samenleving wordt afgesneden, om uiteindelijk naar een vernietigingskamp te worden afgevoerd. Voor een groot deel gebaseerd op Het Bittere Kruid van Marga Minco. Het verhaal wordt omlijst met KLEZMERMUZIEK op de KLARINET. Voor meer info klik hier.