Voor een algemene omschrijving van het Muzikaal VertelTheater klik hier.
Naast 'Het huis van mijn moeder' kunnen de volgende voorstellingen ook geboekt worden.

WANTED! Een Ierse geschiedenis
De vertelling is een bewerking van het boek 'House of Splendid Isolation' van de Ierse schrijfster Edna O'Brien. Een IRA-man zoekt z'n toevlucht in het verlaten landhuis van een eenzame oude vrouw. Een spannend verhaal met veel diepgang. De vertelling wordt omlijst met IERSE MUZIEK op de VIOOL.
Voor meer info klik hier.


WINTERVERHALEN
Deze voorstelling bestaat uit twee vertellingen, namelijk het tragikomische verhaal DE JAS (1843) van Nicolaj Gogol en het romantische verhaal SNEEUW (1943) van Konstantin Paustovski. Muziek op CELLO en ACCORDEON zorgen voor de muzikale omlijsting. Voor meer info klik hier.

EEUWIGE KORTE LIEFDES
Twee vertellingen gebaseerd op het gelijknamige boek van de Frans-Russische schrijver Andreï Makine. Hoewel ze over de misstanden onder het Sovjetregime gaan,  laat hij zien dat de liefde ondanks alles toch kan opbloeien. De vertellingen worden omlijst met muziek op CELLO. Voor meer info klik hier.

HET KLEINE MEISJE VAN MENEER LINHRic Stokes
Deze vertelling is gebaseerd op de gelijknamig novelle uit 2005, geschreven door Philippe Claudel.  Vanwege de oorlog is Meneer Linh samen met z'n kleindochter uit z'n land in Zuidoost-Azië gevlucht. In Frankrijk, waar hij asiel krijgt, leert hij een man kennen met een pijnlijk geheim. Hoewel ze elkaars taal niet verstaan, raken ze erg op elkaar gesteld. 
De vertelling wordt omlijst met muziek op de DWARSFLUIT.
Voor meer info klik hier.

DE BLAUWE TREIN NAAR BARCELONA
Een echtpaar met een puberdochter heeft aan de Spaanse oostkust een appartement gehuurd. De man voelt zich eenzaam in de relatie met zijn vrouw. Ook piekert hij over zijn werk. Dan staat hij op de markt van Tarragona plotseling oog in oog met de vrouw van het echtpaar uit het appartement naast hen. De ingehouden passie in het verhaal wordt nog versterkt door de FLAMENCOMUZIEK OP DE GITAAR.
Voor meer info klik hier.

ARJEN

Deze opvolger van 'Sil de Strandjutter' is een mooi, nostalgisch verhaal over de tijd dat Terschelling nog woest en ongerept was en men zich per paard over het eiland verplaatste. De voorstelling roept bij veel mensen, vooral bij degenen die graag naar een Waddeneiland gaan, een verlangen naar vrijheid en weidsheid op. De vertelling wordt omlijst met muziek op de (ALT)VIOOL. Voor meer info klik hier.


KERSTVERHALEN VAN ANTOON COOLEN
Een nieuwe kerstvoorstelling (2021). Het is een avondvullend programma met twee mooie, ontroerende kerstverhalen van Antoon Coolen. Zij worden omlijst met sfeervolle VIOOLMUZIEK.
Voor meer info klik hier.


KERSTVERHAAL VAN CHARLES DICKENS

Dit prachtige kerstverhaal gaat over de gierigaard Scrooge die dankzij z'n oude compagnon Marley nog een kans krijgt om zijn leven te verbeteren. De voorstelling, omlijst met sfeervolle VIOOLMUZIEK brengt de toeschouwer helemaal terug naar het Engeland van de 19e eeuw.
Voor meer info klik hier.


HET GEBEURDE
Deze monoloog is gebaseerd op teksten van de bekende Nederlandse schrijfster Marga Minco en handelt over het lot van de joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als toeschouwer beleef je mee hoe een gewoon Joods gezin in een rijtjeshuis geleidelijk van de Nederlandse samenleving wordt afgesneden, om uiteindelijk naar een vernietigingskamp te worden afgevoerd. Alleen de ik-persoon weet te ontkomen. De monoloog wordt omlijst met KLEZMERMUZIEK op de KLARINET.
Voor meer info klik hier.