Onze nieuwste voorstelling (2023) is gebaseerd op twee bekende werken van de  Franse schrijfster Colette. Daarin kijkt ze terug op haar jeugd: 'La maison de Claudine' (1922) en ‘Sido’ (1930) . Beide boeken zijn vertaald en samen uitgegeven onder de naam 'Sido - Het huis van mijn moeder' (2006).
Actrice Thea Rijsewijk speelt hier de oudere Colette die een nostalgisch beeld schetst van haar kinderjaren op het platteland, met haar moeder Sido als centrale figuur, een vertederende, maar ook eigenzinnige vrouw. Op haar eigen sprankelende manier vertelt Colette hoe haar moeder leefde met de natuur: haar moestuin, de seizoenen, de wind, de poezen, en hoe ze haar kinderen de ruimte gaf.
Colette vertelt ook over haar vader, van wie ze haar schrijverstalent mogelijk geërfd heeftDe man had veel ambities, ook als schrijver, maar alle dromen van deze beminnelijke en zanglustige 'kapitein' liepen op niets uit.

Al meer dan vijftien jaar brengt actrice Thea Rijsewijk onder de naam ‘Het Muzikaal VertelTheater’ vertellingen die gebaseerd zijn op literaire verhalen. Zij kiest die werken uit die origineel zijn en een heldere dramatische ontwikkeling hebben. De tekst ervan bewerkt zij zo dat er een boeiende vertelling uit komt, terwijl de schoonheid van de taal en de lijn van het verhaal behouden blijven. Elke vertelling wordt gecombineerd met muziek die daarbij past, zodat ze samen een mooi geheel vormen.

In deze voorstelling worden de jeugd-herinneringen van Colette muzikaal  omlijst met Franse muziek uit de 19e eeuw, gespeeld op de cello door Anne Magda de Geus en op de accordeon door Nico-Jan Beckers.  Beide musici speelden al samen tijdens hun conservatoriumstudie. In deze moderne combinatie van instrumenten konden ze hun interesse in hedendaagse kamermuziek tot klinken brengen. Speuren naar nieuwe muziek en spelen op allerlei soorten podia heeft hun latere carrière in de muziek gevormd - van het muziek maken in kleine theatergroepen, studiowerk voor dialectpopbands, tot spelen in operaproducties en orkesten.

Vertelling: Thea Rijsewijk
Cello: Anne Magda de Geus
Accordeon: Nico-Jan Beckers
Regie: Henk Kleinmeijer
De voorstelling duurt  ruim een uur.