Deze voorstelling is gebaseerd op twee werken van de  Franse schrijfster Colette, waarin ze terugkijkt op haar jeugd: 'La maison de Claudine' (1922) en ‘Sido’ (1930) .
Actrice Thea Rijsewijk speelt hier de oudere Colette die in een sprankelende, poëtische stijl haar jeugd in de Bourgogne beschrijft en een prachtig beeld schetst van haar eigenzinnige moeder en haar humoristische vader.

 

Al meer dan vijftien jaar brengt actrice Thea Rijsewijk onder de naam ‘Het Muzikaal VertelTheater’ vertellingen die gebaseerd zijn op literaire verhalen. Zij kiest die werken uit die origineel zijn en een heldere dramatische ontwikkeling hebben. De tekst ervan bewerkt zij zo dat er een boeiende vertelling uit komt, terwijl de schoonheid van de taal en de lijn van het verhaal behouden blijven. Elke vertelling wordt gecombineerd met muziek die daarbij past, zodat ze samen een mooi geheel vormen.

In deze voorstelling worden de jeugd-herinneringen van Colette muzikaal  omlijst met Franse muziek uit de 19e eeuw, gespeeld op de cello door Anne Magda de Geus en op de accordeon door Nico-Jan Beckers.  Beide musici speelden al samen tijdens hun conservatoriumstudie. In deze moderne combinatie van instrumenten konden ze hun interesse in hedendaagse kamermuziek tot klinken brengen. Speuren naar nieuwe muziek en spelen op allerlei soorten podia heeft hun latere carrière in de muziek gevormd - van het muziek maken in kleine theatergroepen, studiowerk voor dialectpopbands, tot spelen in operaproducties en orkesten.

Monoloog: Thea Rijsewijk
Cello: Anne Magda de Geus
Accordeon: Nico-Jan Beckers
Regie: Henk Kleinmeijer
De voorstelling duurt  70 minuten.