Al meer dan tien jaar brengt actrice THEA RIJSEWIJK onder de naam ‘Het Muzikaal VertelTheater’ vertellingen die gebaseerd zijn op literaire verhalen. Zij kiest die werken uit die origineel zijn en een heldere dramatische ontwikkeling hebben. De tekst ervan bewerkt zij zo dat er een boeiende vertelling uit komt, terwijl de schoonheid van de taal en de lijn van het verhaal behouden blijven.

De muziek waarmee de vertelling wordt omlijst, versterkt de sfeer van het verhaal en de emoties die het oproept. Elke vertelling wordt gecombineerd met een instrument dat daarbij past, zodat vertelling en muziek samen een mooi geheel vormen.
Deze twee Russische winterverhalen worden omlijst met Russische muziek, gespeeld door de Roemeense violist Mihai Turcitu. Hij komt uit een zeer muzikale familie en leerde al op z'n vierde vioolspelen. Later studeerde hij aan het conservatorium in Boekarest. Eenmaal in Nederland was hij een veelgeprezen solist bij het Internationaal Danstheater.  Nu speelt hij geregeld in verschillende Roemeense ensembles.