Al tien jaar brengt actrice THEA RIJSEWIJK onder de naam ‘Het Muzikaal VertelTheater’ vertellingen die gebaseerd zijn op literaire verhalen. Zij kiest verhalen uit die origineel zijn en een heldere dramatische ontwikkeling hebben. De tekst ervan bewerkt zij zo dat er een boeiende vertelling uit komt, terwijl de schoonheid foto-ric-stokes-en-theavan de taal en de lijn van het verhaal behouden blijven.

RIC STOKES is een ‘gevluchte Amerikaan’. Hij groeide op in Harlem (New York) en ging als dienstplichtig militair naar Vietnam. Gedesillusioneerd kwam hij terug en ontvluchtte de gewelddadige American Dream. In 1972 kreeg hij humanitair asiel In Nederland en vond daar zijn muzikale thuis.
Hij speelt jazz en blues op dwarsfluit en saxofoon, geeft les op muziekschool Zwolle en privélessen in Zutphen. Hij heeft met groepen gewerkt als The Greyhound Blues Band, Arthur Conerly (Sweet Soul Music), Bertus Borgus, Hans Dulfer (Sterren van de Hemel VPRO), Captain Gumbo, Jerry and the Shake, The Boom Boom Blues Band, Ziggy and the Bluesmen. (www.ricstokes.com)

Tijdens deze voorstelling speelt Ric Stokes op de dwarsfluit. Als Vietnam-veteraan kan hij zich alles bij de oorlog in het land van meneer Linh voorstellen. En dat zal in zijn spel te horen zijn.