Voor een algemene omschrijving van het Muzikaal VertelTheater  klik hier.
Naast 'WANTED! - Een Ierse geschiedenis' kunnen de volgende voorstellingen ook geboekt worden.

HET HUIS VAN MIJN MOEDER - De kinderjaren van Colette
De bekende Franse schrijfster Colette schetst een paradijselijk beeld van haar jeugd in de Bourgogne, met haar moeder Sido als centrale figuur. Op haar eigen sprankelende manier beschrijft ze hoe haar eigenzinnige moeder leefde met de natuur: haar moestuin, de seizoenen, de wind en de poezen. De vertelling wordt afgewisseld met Franse muziek op de CELLO en ACCORDEON. Deze nieuwe voorstelling kan pas vanaf januari 2023 geboekt worden. Voor meer info klik hier

EEUWIGE KORTE LIEFDES
Twee vertellingen gebaseerd op het gelijknamige boek van de Frans-Russische schrijver Andreï Makine. Hoewel ze over de misstanden onder het Sovjetregime gaan,  laat hij zien dat de liefde ondanks alles toch kan opbloeien. De vertellingen worden omlijst met muziek op CELLO.
Voor meer info klik hier.

WINTERVERHALEN
Deze voorstelling bestaat uit twee vertellingen, namelijk het tragikomische verhaal DE JAS (1843) van Nicolaj Gogol en het romantische verhaal SNEEUW (1943) van Konstantin Paustovski. Muziek op CELLO en ACCORDEON zorgen voor de muzikale omlijsting.  Voor meer info klik hier.Ric Stokes

HET KLEINE MEISJE VAN MENEER LINH
Deze vertelling is gebaseerd op de gelijknamig novelle uit 2005, geschreven door Philippe Claudel.  Vanwege de oorlog is Meneer Linh samen met z'n kleindochter uit z'n land in Zuidoost-Azië gevlucht. In Frankrijk, waar hij asiel krijgt, leert hij een man kennen met een pijnlijk geheim. Hoewel ze elkaars taal niet verstaan, raken ze erg op elkaar gesteld. De vertelling wordt omlijst met muziek op de DWARSFLUIT.
Voor meer info klik hier

DE BLAUWE TREIN NAAR BARCELONA
Een echtpaar met een puberdochter heeft aan de Spaanse oostkust een appartement gehuurd. De man voelt zich eenzaam in de relatie met zijn vrouw. Dan staat hij op de markt van Tarragona plotseling oog in oog met de vrouw van het echtpaar uit het appartement naast hen. De ingehouden passie in het verhaal en de FLAMENCOMUZIEK OP DE GITAAR vormen een prachtig geheel.
Voor meer info klik hier.

ARJEN
Deze opvolger van 'Sil de Strandjutter' is een mooi, nostalgisch verhaal over de tijd dat Terschelling nog woest en ongerept was en men zich per paard over het eiland verplaatste. De voorstelling roept bij veel mensen, vooral bij degenen die graag naar een Waddeneiland gaan, een verlangen naar vrijheid en weidsheid op. De vertelling wordt omlijst met muziek op de VIOOL. Voor meer info klik hier.


KERSTVERHALEN VAN ANTOON COOLEN
Een nieuwe kerstvoorstelling (2021). Het is een avondvullend programma met twee mooie, ontroerende kerstverhalen van Antoon Coolen. Zij worden omlijst met sfeervolle VIOOLMUZIEK. Voor meer info klik hier.

KERSTVERHAAL VAN CHARLES DICKENS
In dit bekende kerstverhaal wordt de gierigaard Scrooge bezocht door drie geesten, die hem met verschillende momenten uit zijn leven confronteren en hem daarmee een spiegel voorhouden. Een ontroerend en humoristisch verhaal over hebzucht, berouw en liefde, dat nog niets aan betekenis heeft ingeboet. De vertelling wordt afgewisseld met mooie, geïmproviseerde muziek op de VIOOL.  Voor meer info klik hier.


HET GEBEURDE
Deze monoloog is gebaseerd op teksten van Marga Minco, vooral op 'Het bittere kruid'. Als toeschouwer beleef je mee hoe tijdens de Tweede Wereld oorlog een gewoon Joods gezin in een rijtjeshuis geleidelijk van de Nederlandse samenleving wordt afgesneden, om uiteindelijk naar een vernietigingskamp te worden afgevoerd. Alleen de ik-persoon weet te ontkomen. De monoloog wordt omlijst met KLEZMERMUZIEK op de KLARINET. Voor meer info klik hier