Voor een algemene omschrijving van het Muzikaal VertelTheater klik hier.
Naast de Kerstverhalen  van Anton Coolen kunnen nog  andere voorstellingen geboekt worden.

EEUWIGE KORTE LIEFDES
Een nieuwe voorstelling van Het Muzikaal VertelTheater. Twee vertellingen gebaseerd op verhalen uit 'Het boek van de eeuwige korte liefdes' van de Frans-Russische schrijver Andreï Makine. Hoewel ze over de misstanden onder het Sovjetregime gaan,  laat hij zien dat de liefde ondanks alles toch kan opbloeien. De vertellingen worden omlijst met muziek op CELLO. Voor meer info klik hier.

WANTED!
Een Ierse geschiedenis
De vertelling is een bewerking van het boek 'House of Splendid Isolation' van de Ierse schrijfster Edna O'Brien. Een IRA-man zoekt z'n toevlucht in het verlaten landhuis van een eenzame oude vrouw. Een spannend verhaal met veel diepgang. De vertelling wordt omlijst met IERSE MUZIEK op de VIOOL. Voor meer info klik hier.

RUSSISCHE WINTERVERHALEN
Deze voorstelling bestaat uit twee verhalen van Russische schrijvers, namelijk het tragikomische verhaal DE JAS (1843) van Nicolaj Gogol en het romantische verhaal SNEEUW (1943) van Konstantin Paustovski. De vertellingen worden omlijst met Russische muziek op de CELLO  en de ACCORDEON. Voor meer info klik hier.

DE BLAUWE TREIN NAAR BARCELONA
Een echtpaar met een tienerdochter brengt de vakantie door aan de Spaanse oostkust. De man die zich eenzaam voelt, raakt helemaal van slag van een onbekende vrouw die hij op de markt tegenkomt en met wie hij een kort oogcontact heeft. Als blijkt dat zij samen met haar man het appartement naast hen heeft gehuurd, kan hij alleen nog maar aan haar denken. De ingehouden passie in het verhaal wordt nog versterkt door FLAMENCOMUZIEK OP DE GITAAR.  Voor meer info klik hier.

ARJEN
Deze opvolger van 'Sil de Strandjutter' is een mooi, nostalgisch verhaal over de tijd dat Terschelling nog woest en ongerept was en men zich per paard over het eiland verplaatste. De voorstelling roept bij veel mensen, vooral bij degenen die graag naar een Waddeneiland gaan, een verlangen naar vrijheid en weidsheid op. De vertelling wordt omlijst met muziek op de VIOOL. Voor meer info klik hier.

Ric StokesHET KLEINE MEISJE VAN MENEER LINH
Deze vertelling is gebaseerd op de gelijknamig novelle, geschreven door Philippe Claudel.  Vanwege de oorlog is Meneer Linh samen met z'n kleindochter uit z'n land in Zuidoost-Azië gevlucht. In Frankrijk leert hij een man kennen die een paar maanden ervoor zijn vrouw heeft verloren. Hoewel ze elkaars taal niet verstaan, raken ze erg op elkaar gesteld.  De vertelling wordt omlijst met muziek op de DWARSFLUIT. Voor meer info klik hier.

KERSTVERHAAL VAN CHARLES DICKENS
Dit prachtige kerstverhaal gaat over de gierigaard Scrooge die dankzij z'n oude compagnon Marley nog een kans krijgt om zijn leven te verbeteren. De voorstelling, omlijst met sfeervolle VIOOLMUZIEK brengt de toeschouwer helemaal terug naar het naar het Engeland van de 19e eeuw.  Voor meer info klik hier.

HET GEBEURDE
Deze monoloog is gebaseerd op teksten van  Marga Minco en handelt over het lot van de joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als toeschouwer beleef je mee hoe een gewoon Joods gezin in een rijtjeshuis geleidelijk van de Nederlandse samenleving wordt afgesneden, om uiteindelijk naar een vernietigingskamp te worden afgevoerd. Alleen de ik-persoon weet te ontkomen. De monoloog wordt omlijst met KLEZMERMUZIEK op de KLARINET.  Voor meer info klik hier.