Foto Bart en ik voor kast paintActrice Thea Rijsewijk brengt deze vertelling, die een door haar gemaakte bewerking is van de novelle ‘Zikadengeschrei’.
Zij is de motor achter Het Muzikaal VertelTheater dat zij tien jaar geleden oprichtte. Zij
bewerkt een literaire tekst zo dat er een boeiende vertelling uit komt, terwijl de schoonheid van de taal en het karakter van het verhaal behouden blijven. Bij iedere vertelling kiest zij een muzikant die qua instrument en stijl het beste bij het verhaal past. Samen werken ze een aantal maanden aan de voorstelling, zodat het verhaal en de muziek uiteindelijk één geheel vormen.

Bart Guichelaar-Villerius,die Thea Rijsewijk op de flamencogitaar begeleidt, leerde van zijn vader al op jonge leeftijd gitaarspelen. Toen hij ouder werd verdiepte hij zich vooral in de flamencogitaar, omdat die muziek hem nog het meest in vervoering bracht. Na vele jaren in Engeland en Spanje te hebben doorgebracht, woont hij sinds begin 2014 weer in Nederland. Naast een eigen soloprogramma waarin hij een breed repertoire aan flamenco-muziek ten gehore brengt, werkt hij intensief samen met andere flamenco-muzikanten, -dansers en -zangers.