foto-thea-paint-smal

Al tien jaar brengt actrice THEA RIJSEWIJK onder de naam ‘Het Muzikaal VertelTheater’ met veel succes vertellingen die gebaseerd zijn op literaire teksten, samen met muziek die er het beste bij past. Zij kiest verhalen uit die origineel zijn en een heldere dramatische ontwikkeling hebben. De tekst ervan bewerkt zij zo dat er een boeiende vertelling uit komt, terwijl de schoonheid van de taal en de lijn van het verhaal behouden blijven.  

Dick de Graaff, geschilderd door René Tweehuysen

Violist DICK DE GRAAFF vestigde zich met zijn gezin in 1993 in West-Terschelling, waar hij samen met zijn vrouw Daniëlle een lespraktijk heeft opgezet: De Notenboom. Maar vaak reist hij nog naar het vasteland om in Holland Symfonia en het Orkest van het Nationale Ballet op te treden. Aan deze twee orkesten was hij na zijn conservatorium-opleiding in Amsterdam jaren lang verbonden. Sinds hij zich ook voor de altviool interesseert, maakt hij deel uit van een ensemble bestaande uit leden van het Hineni Kamer Orkest. Ook het componeren heeft hij weer opgepakt. Voor deze voorstelling zal hij zich in zijn muziek (viool en altviool) laten inspireren door de volksmuziek van Terschelling en de emoties die het verhaal oproepen.

Gerbrand Dijkstra

GERBRAND DIJKSTRA vervangt Dick de Graaff op 'de vaste wal'. Hij maakt deel uit van het muziekgezelschap Mycelium, dat muziek uit vervlogen tijden speelt en al meer dan 25 jaar bestaat.
Ook speelt ook viool bij de twee kerstverhalen 
en de Ierse voorstelling WANTED van het Muzikaal VertelTheater.