Voor een algemene omschrijving van het Muzikaal VertelTheater  zie: www.muzikaalverteltheater.nl.
Naast ARJEN kunnen de volgende voorstellingen ook geboekt worden.

WANTED! - Een Ierse geschiedenis
De allernieuwste voorstelling van het Muzikaal VertelTheater. De vertelling is een bewerking van het boek 'House of Splendid Isolation' van de Ierse schrijfster Edna O'Brien. Een IRA-man zoekt z'n toevlucht in het verlaten landhuis van een eenzame oude vrouw. Een spannend verhaal met veel diepgang. De vertelling wordt omlijst met IERSE MUZIEK op de VIOOL.
Zie www.muzikaalverteltheater.nl/ier

RUSSISCHE WINTERVERHALEN
Deze voorstelling bestaat uit twee lichte verhalen van Russische schrijvers, namelijk DE JAS van Nicolaj Gogol en SNEEUW van Konstantin Paustovski. Beide verhalen komen voor in de bundel 'Onder de paardendeken'.
De vertellingen worden omlijst met muziek op de BAJAN (Russische knoppenaccordeon).  www.muzikaalverteltheater.nl/rus

TROIS FEMMES foto-in-onze-tuin-bewerkt-paint
Een prikkelende voorstelling over het vrouwelijk verlangen, zoals het tot uiting komt in drie bewerkte verhalen van Franse schrijvers  (Colette, Maupassant en Tinier), afgewisseld met Franse CHANSONS over de liefde en  ACCORDEONMUZIEK.
 www.muzikaalverteltheater.nl/frans

HET KLEINE MEISJE VAN MENEER LINHRic Stokes
Deze vertelling is gebaseerd op de gelijknamig novelle uit 2005, geschreven door Philippe Claudel.  Vanwege de oorlog is Meneer Linh samen met z'n kleindochter uit z'n land in Zuidoost-Azië gevlucht. In Frankrijk, waar hij asiel krijgt, leert hij een man kennen met een pijnlijk geheim. Hoewel ze elkaars taal niet verstaan, raken ze erg op elkaar gesteld. 
De vertelling wordt omlijst met muziek op de DWARSFLUIT. www.muzikaalverteltheater.nl/linh

DE BLAUWE TREIN NAAR BARCELONA
Een echtpaar met een puberdochter heeft aan de Spaanse oostkust een appartement gehuurd. De man voelt zich eenzaam in de relatie met zijn vrouw. Ook piekert hij over zijn werk. Dan staat hij op de markt van Tarragona plotseling oog in oog met de vrouw van het echtpaar dat naast hen een appartement heeft gehuurd.
De ingehouden passie in het verhaal wordt nog versterkt door de FLAMENCOMUZIEK OP DE GITAAR.
www.muzikaalverteltheater.nl/cicade 

HET GEBEURDE
Deze monoloog is gebaseerd op teksten van de bekende Nederlandse schrijfster Marga Minco en handelt over het lot van de joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als toeschouwer beleef je mee hoe een gewoon Joods gezin in een rijtjeshuis geleidelijk van de Nederlandse samenleving wordt afgesneden, om uiteindelijk naar een vernietigingskamp te worden afgevoerd. Alleen de ik-persoon weet te ontkomen. De monoloog wordt omlijst met KLEZMERMUZIEK OP DE ACCORDEON.
www.muzikaalverteltheater.nl/minco

KERSTVERHAAL VAN CHARLES DICKENS
Dit prachtige kerstverhaal gaat over de gierigaard Scrooge die dankzij z'n oude compagnon Marley nog een kans krijgt om zijn leven te verbeteren. De voorstelling, omlijst met sfeervolle VIOOLMUZIEK brengt de toeschouwer helemaal terug naar het Engeland van de 19e eeuw. www.muzikaalverteltheater.nl/Dickens