'Arjen' is een bewerking van de gelijknamige streekroman van Cor Bruijn. Bijna iedereen kent zijn andere boek over Terschelling, 'Sil de Strandjutter'.  'Arjen' is minder bekend, maar zeker niet minder mooi en aangrijpend. Het spreekt iedereen aan die op het eiland met de wind, de ruige natuur en de zee aan alle kanten een gevoel van vrijheid beleeft.
De epidemie die op het eiland uitbreekt, maakt het verhaal in zekere zin actueel.
Het is zo rond 1880. Arjen is een jonge man van in de twintig die zeven jaar heeft gevaren, en nu, na de dood van zijn vader, op de boerderij moet helpen. Maar de regelmaat van het boerenbestaan staat hem tegen. Hij zwerft liever door de duinen op jacht naar konijnen. En hij is helemaal in zijn element als er een schip strandt en ze met de reddingsboot tussen de hoge golven door erop af moeten gaan.
En dan is er Japke, van wie hij houdt of toch eigenlijk niet? In verwarring over dat alles trekt hij zich terug in een reddingshut op de Boschplaat. Als op een nacht een hevige noorderstorm opsteekt en de golven metershoog tot aan de Waddenzee worden opgejaagd, is hij daar niet veilig meer.


Spel:    Thea Rijsewijk
Viool:   Dick de Graaff (op Terschelling) of  Gerbrand Dijkstra
Regie:  Henk Kleinmeijer
Duur voorstelling: 65 minuten