Als bij een bombardement de zoon en schoondochter van meneer Linh omkomen, besluit hij met z'n kleindochter het land uit te vluchten. Hoewel niet bij naam genoemd, begrijpen we dat het om Vietnam gaat.
Na een lange tocht over zee komen ze in een Franse havenstad aan, waar ze onderdak vinden in een asielzoekerscentrum. Op een dag leert meneer Linh een man kennen die behoorlijk eenzaam is en met een pijnlijk geheim rondloopt. Hoewel ze elkaar niet woordelijk kunnen verstaan, ontwikkelt zich al snel een goede verstandhouding foto pag. 1 painttussen beiden. Als meneer Linh met z'n kleindochter naar een andere opvang wordt overgeplaatst, komt er onverwacht een einde aan hun dagelijkse ontmoetingen. Meneer Linh laat het er niet bij zitten en gaat op zoek naar z'n vriend. Een verhaal over ontheemd zijn, vriendschap, schuld en hoop.

Deze vertelling is gebaseerd op de gelijknamig novelle uit 2005, geschreven door PHILIPPE CLAUDEL. Van zijn in het Nederlands vertaalde boeken zijn naast 'Het kleine meisje van meneer Linh' vooral bekend: 'Grijze zielen' (2004) en 'Het verslag van Brodeck' (2008). Philippe Claudel heeft ook een paar films op z'n naam staan.

Spel: Thea Rijsewijk
D
warsfluit: Ric Stokes
Regie: Henk Kleinmeijer
De voorstelling duurt een uur.

EEN GREEP UIT DE VELE ENTHOUSIASTE REACTIES:
Theetuin Vierakker
'Geweldig mooie vertelling!'
'Wat een bijzondere ervaring!'
'Wat prachtig verteld, maar vooral ook de combinatie met de muziek!'
Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp:
'Expressief en ingetogen, prachtige combinatie van vertelkunst en muziek!'
'Ik had het boek vóór deze avond nog gauw even gelezen. Tranen in de ogen, en ook nu.
Bibliotheek Warnsveld: 
'Wat is dit geweldig! Ik werd meegesleept door stem, intentie en muziek.'
'Bijna mooier dan het boek!

'Prachtig verhaal, geweldig mooi verteld alsof je het zelf beleeft.'
'Het was een mooie en prachtige verwoording van dit geweldig geschreven boek.'
Tusselerhof in Lochem :
‘Genoten hebben we van dit aandoenlijk verhaal. We zien meneer Linh en z’n kleine meisje voor ons! Vooral omdat het geheel zo mooi ondersteund wordt door de fluitspeler.
Etty Hillesum Lyceum in Deventer:
Elles Delfos, docent Frans: 'Het verhaal was prachtig en de leerlingen waren onder de indruk, precies wat wij hadden gehoopt!'

Stadshuus in Lochem:
'Van begin tot eind was ik geboeid. Wat een prachtige, intieme voorstelling! Aan het eind was ik diep ontroerd. Dank jullie wel!
'Het heeft me erg ontroerd, van begin tot eind. Ik kon soms mijn tranen niet bedwingen.'
5 Havo van het Krimpenerwaard College:
Docent Vera Daalderop: 'Namens mijn leerlingen heel erg bedankt! Jullie prachtige voorstelling geeft een extra dimensie aan het boek. Het was best lastig voor hen om het in het Frans te lezen. Maar nu is het verhaal voor hen duidelijker geworden en is het gaan leven!
Kerk De Bron in Assen:
'Wat prachtig om met zo weinig middelen zo'n sfeer te kunnen oproepen. Ik leefde in het verhaal en raakte ontroerd.'
'Fantastische vertelling van een fantastisch boek. Alle lof!
Première School van Frieswijk:
'We zijn een uur lang betoverd. Wat een sprankelende mix van muziek en taal! Thea had ons volledig in haar ban met dit mooie en roerende verhaal.'
'Wat een prachtige voorstelling! Geweldig verhaal, geweldig verteld, heel mooi ondersteund door de muziek op de dwarsfluit. Deze voorstelling verdient véél publiek.'